REVIEWS

 

Natascha:

 

'Ik kijk ernaar uit dat Sasja komt en ik kijk ernaar uit dat Sasja gaat"!! 😉

 

Want dan weet ik dat er weer wat is gebeurt, een hoek, kast of deel in huis opgeruimd, uitgezocht, heringericht, netjes, overzichtelijk en spullen weg. Naar 1 van de verschillende goede doelen, een 2de leven krijgt of heel soms toch in de prullenbak belandt. Het geeft elke keer weer een voldaan gevoel, ruimte in huis en daardoor ruimte in mijn hoofd.

 

Persoonlijk vind ik het heel fijn met Sasja, ik wordt rustig en we werken toch hard. Ze heeft respect voor mij en mijn situatie waar ik in zit. Ze heeft geduld maar is wel daadkrachtig. Soms kletsen we over van alles of ik zet een muziekje op maar we kunnen ook in stilte aan de slag. Ze geeft je de vrijheid in elke keuze maar helpt en stuurt mij daar ook mee. Hier en daar geeft ze een tip en als je wilt een opdrachtje voor de volgende keer. Ik ben er nog niet dus ik ben blij dat ze kan blijven komen helpen totdat ze weer gaat😉. 

 

Dank je wel Sasja🙏🏽'

Sasja Ruimt Op !

Door omstandigheden hebben de spullen bij Natascha in huis zich flink opgehoopt. Om deze reden, kom ik om de zoveel weken (wanneer ze tijd en energie heeft) bij haar langs om samen flink aan de slag te gaan. Een van de redenen waarom Natascha het lastig vindt om dingen weg te doen, is dat ze het zonde vindt als iets zomaar weggegooid wordt. Ze is heel creatief en als we -bij wijze van spreken- een stuk karton tegenkomen of een kapot laken dan weet ze daar in haar hoofd altijd nog wel iets leuks van te maken. Omdat ze weet dat ik alle goede spullen voor haar naar de kringloop breng of in weggeef kastjes zet, vindt ze het een stuk makkelijker om afstand te doen van dingen. En omdat ik weet dat ze graag naait en dingen knutselt, hebben we een aparte plank en dozen gemaakt om de spullen die ze daar voor nodig heeft te bewaren. Maar als ze dan zegt dat ze zo'n een simpel stuk karton of een kapot laken wil bewaren, dan zeg ik dat ik die gewoon naar de papier- en textielbak breng, want zulke simpele dingen vind je echt wel weer als je die ooit nodig mocht hebben.

Monique:

'Na zeven jaar geleden verhuisd te zijn naar onze huidige woning, vond ik het nu echt wel eens tijd worden om de grote bruine kast uit te ruimen. Daarin had ik nog spullen en dozen staan die ik nooit meer had bekeken sinds de verhuizing. Het stond al jaren op mijn ‘to do – list’, maar was ook weer gauw vergeten zodra ik de kastdeur dichtdeed. In hoeverre het nog sluimerend in mijn aandacht aanwezig was, merkte ik toen de kast was opgeruimd en opnieuw ingedeeld. Sasja hielp zeer goed met ‘orde in de chaos’ scheppen, want ik had het zelf al vaak geprobeerd, maar ik verloor mezelf keer op keer in de details van alle dingen die ik tegenkwam en ik kreeg het niet voor elkaar om de klus te klaren. Met kunde en handigheid wist ze mij erdoorheen te loodsen. 

 

Nu is het een kast die ik met plezier open, geordend met allemaal fijne spullen en alles wat ik niet meer nodig heb ging naar de kringloop, of in de prullenbak. 

Sasja gaf ook nog goede tips hoe ik andere ‘rommeltjes-verzamelplekken’ in mijn huis kan aanpakken zonder het overzicht te verliezen en het dan maar weer op te geven.

Het was een superfijne opruimactie met Sasja als geweldige opruimcoach met kunde en veel geduld!'

20200819_141542.jpg
20200819_170005.jpg

Sasja Ruimt Op!

Moniques kast was voornamelijk gevuld met boeken, paperassen, foto's, kaarten en heel veel kleine spulletjes. Terwijl ik begon met alles uit de kast te halen, begon Monique met het maken van een schifting. We hadden een berg voor de kringloop/buurtboekenkastje, een berg voor het oud papier, een berg voor 'ik weet het nog even niet' en een berg voor de dingen die weer terug de kast in mochten. Al zodra we begonnen kwam Moniques valkuil duidelijk aan de oppervlakte: elk boek moest ze even inkijken, elk snuisterijtje wilde ze van een verhaal voorzien.

 

Om te voorkomen dat ze zich niet -zoals gewoonlijk bij haar opruimacties- zou verliezen in al die spullen om zich heen, was het mijn taak om te zorgen dat ze 'de vaart' erin hield. Ondertussen ruimde ik de kast opnieuw in. Omdat ze dierbare spullen graag weer in de kast wilde, zorgde ik ervoor dat ze een mooi, zichtbaar plekje kregen. Paperassen, foto's, kaarten en kleine 'rommeltjes' gingen overzichtelijk in manden en plastic kratten terug de kast in.

Toen we na bijna drie uur klaar waren, brachten we samen twee dozen boeken naar het buurtboekenkastje en twee zakken papier naar de papierbak. De grote tas vol spullen voor de kringloop nam ik voor haar mee en bracht ik als extra service zelf naar de winkel. 

Drie uur lijkt misschien veel om met een boekenkast bezig te zijn, maar in dit geval is bij elk frutseltje en kaartje bekeken of het wel of niet weg moest. Wil je zelf dat we wat 'grover' te werk gaan, dan zijn we misschien sneller klaar en kan mogelijk een extra kastje bij gedaan worden in dezelfde tijd. 

Paul

 

Na het overlijden van mijn moeder moest ik haar huis leegmaken. Door de jaren heen had ze, samen met mijn vader, zó veel verzameld; Ik wist er me echt geen raad mee. Vooral ook omdat ik niet zomaar alles op het milieupark wou weggooien!
Dankzij Sasja haar kennis over herbruikbaarheid en haar talent in het organiseren en ordenen van dingen, had ik in no time een overzichtelijk aantal dozen klaarstaan die naar vrienden, kennissen, goede doelen, kringloopwinkels,... konden worden gebracht. En ja, er waren ook dingen bij die echt moesten worden weggegooid, maar tenminste wel overwogen. En het allerbelangrijkste, het huis was helemaal opgeruimd! Sasja's hulp kwam als geroepen!

Sasja Ruimt op!

 

Paul is iemand die -net als ik- duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Goede spullen moeten een kans krijgen op tweede leven en materialen dienen zoveel mogelijk gerecycled te worden. Omdat hij zelf niet zo goed wist waar hij beginnen moest, slecht kon inschatten waar hij met welke spullen heen moest en daarnaast weinig tijd had voor deze enorme klus, schakelde hij mij in. 

 

Omdat het huis niet perse snel leeg moest zijn, hebben we de klus in verschillende etappes kunnen doen, waardoor we voor alle items een goede bestemming hebben kunnen vinden. In vergelijking met de spullen die in het huis lagen, is er dan ook bijna nauwelijks iets weggegooid. Helemaal in de geest van zijn ouders die altijd goed en zuinig om gingen met hun spulletjes.